Ride & Run blijkt voor een deel van de deelnemers op Papendal ook een mooie gelegenheid voor een familiedagje uit. Diverse combinaties van vader en dochter, moeder en dochter, moeder en zoon verschenen aan de start. Zo ook Lammert en Emma Bolt uit Lauwersoog. “Wat was dit leuk”, verzucht vader Lammert na.

Samen

Het hele gezin Bolt is in alle vroegte afgereisd naar Papendal. Moeder en zoon/broertje blijven achter als vader Lammert op zijn mountainbike en dochter Emma op haar pony ’s ochtends vertrekken voor de 20 km. “We gaan niet voor de snelheid, we willen samen genieten.” Even later, iets voor half twaalf, zijn ze uit het zicht van de achterblijvers. “We komen uit Lauwersoog. Mijn man is visser en door de week op zee. Dan is het extra leuk als je in de weekenden een keer zoiets samen kunt doen”, vertelt moeder Bolt. Daarna vertrekt ze samen met haar zoon naar het terrein van Outdoor Gelderland. “Ik verwacht niet dat ze hier binnen anderhalf uur weer terug zijn, dus kunnen wij kijken wat er daar allemaal te doen is.”

 “We gaan niet voor de snelheid, we willen samen genieten.”

Prachtig

Als de verwachte aankomsttijd nadert, verschijnen moeder en zoon weer bij start/finish. “Ik ben zo benieuwd hoe ze het hebben gehad”, aldus moeder Bolt. Na ruim 2,5 uur komt het viertal aan de finish. “Sorry, we hebben al vijf minuten staan praten daar in die bocht”, lacht moeder Bolt. Emma stapt met haar paard rustig door richting veterinaire keuring. Vader Lammert geniet, eenmaal over de echte finish, duidelijk nog even na. “Dit was zo leuk om te doen. We hebben echt genoten. Wat een mooie omgeving, echt prachtig.”

Samen met dochter Emma had hij onlangs een tocht gemaakt door de bossen bij Lauwersoog. “Zo’n 17 kilometer, dus we wisten dat we dit qua afstand prima samen konden doen. De natuur is hier echt zo anders dan bij ons, dat geeft toch weer een heel andere beleving als je zo samen op pad bent.” Volgende keer overweegt het gezin weer deel te nemen, maar dan misschien als drietal. “Dan ga ik ook fietsen”, meldt Emma’s broertje stellig.