Over twee dagen is het zover! Mijn Bit-dekje tolt rond in de wasmachine, de peesbeschermers hangen buiten te drogen, mijn favoriete rijbroek ligt nog in de wasmand, mijn jodphurs moeten nog worden gepoetst…Terwijl ik koortsachtig mijn to do-lijstje afvink, loopt mijn Spaanse knapperd Iluso (a.k.a. Loes) lekker chil in de kudde door de paddock. Straks gaan we nog even lopen. Even wat meters maken, lekker loswerken, zodat hij zaterdag aan de start van de 20km Ride & Bike lekker fris is.

Morgen krijgt Iluso een rustdag. Dan wordt hij even flink gepoetst; extra lang onder zijn buik, momenteel zijn favoriete plekje. En dan moet ik nog verzinnen hoe ik zijn toegetakelde manenkam enigszins toonbaar kan maken. Lekker met elkaar groomen in de kudde is leuk, maar de ‘looks’ van je paard knappen er niet altijd van op. En dan de auto inpakken, want daar hebben we zaterdagmorgen geen tijd meer voor. Zweetdeken mee, zadel, singel, bakje krachtvoer, borstels, hoevenkrabber, snoepjes en mijn bitloze hoofdstel. Want eerlijk is eerlijk: meneer doet het prima op zijn bitloze optoming!

O ja, ook nog even naar de supermarkt. Broodjes voor onderweg in de vrachtwagen, flesjes drinken, wat lekkers en natuurlijk wortelen. We carpoolen gezellig met team ‘by the Roses’, dat ook deelneemt aan Ride & Run. Dus de pret begint al vroeg zaterdag. Althans dat hoop ik: als je gaat carpoolen heb je natuurlijk geen zeggenschap over het vervoermiddel….en laat Loes nou nog nooit op een vrachtwagentje hebben gestaan. Ik hoop dat het voldoende is als ik hem influister dat het véél fijner reist dan een trailer. Geen idee of dat ook zo is, maar hij staat in ieder geval naast een super lief ander paard onderweg.

Als ik mijn planning voor de komende twee dagen zo doorlees, valt er nog genoeg te doen en te regelen. En ja, een beetje spannend blijft meedoen aan een evenement altijd, zeker als je niet zoveel met je paard onderweg bent. Gelukkig starten we in dezelfde categorie als Piet Raymakers Jr. en zijn vrouw. Dan kan ik de hoop op een goede klassering vast loslaten. Wat overblijft is de ‘bezorgde moeder spanning’: zullen we veilig aankomen, is hij braaf, zullen we niet verkeerd rijden, verliest hij onderweg geen ijzer, krijgt mijn vriend geen lekke band…Eén ding is zeker: zodra mijn paard dit allemaal voelt zaterdag, is hij gegarandeerd héél fris!

Tot over twee nachtjes!

Dorien van Dijk, Hoofdredacteur van Bit

Dorien van Dijk

Dorien te paard tijdens haar deelname in 2016

Hoe bereid jij je voor op aanstaande zaterdag? En ben je al begonnen met deze voorbereidingen? #RideAndRun2017