Het is vrijdag 30 juni. Nog een nachtje slapen en dan start de eerste editie van Ride en Run 2017. Vandaag wordt de route uitgezet en zetten we de laatste puntjes op de i. We hebben er zin in!

Vergeet je formulier niet!

Morgen, zaterdag 1 juli, is het tijd voor de eerste editie Ride&Run 2017. We verwachten morgen 125 teams en bijna 300 sporters in totaal. Ben jij er ook bij? Vergeet dan vooral niet om je aansprakelijkheidsformulier mee te nemen, getekend en wel. Kijk ook goed naar het reglement voordat je op pad gaat.

Route ligt er mooi bij

De regen van afgelopen woensdag is geen spelbreker gebleken; de route heeft zich goed gehouden en ligt er mooi bij. De laatste weken leken we ons vooral in de weekenden te moeten voorbereiden op de warmte, nu houden we de regenradar in de gaten. Gelukkig lijken de weergoden ons gunstig gezind en valt het mee met de verwachte neerslag. Met een beetje geluk houden we het droog zaterdag!

Bereid je voor op het onverwachte

Natuurlijk is niets zo onvoorspelbaar als het weer, dus bereid jezelf, je loper/fietser en je paard voor op wisselende omstandigheden. Zorg ervoor dat je extra kleren bij je hebt, zodat je eventueel iets droog en warms kunt aantrekken mocht er wel een bui op je pad komen. Neem voor alle zekerheid ook een extra deken voor je paard mee.

Plezier staat voorop

Tijdens deze editie van Ride&Run staat plezier voorop. Het gaat vooral om de gezamenlijke sportbeleving in de natuur. Het gebied waardoor de routes je voeren, is te mooi om in razend tempo aan je voorbij te laten gaan. Deel je observaties met je sportmaatje, sta even stil bij een mooie blik over het veld. Kortom: geniet van het buiten sporten.

Supporters

We vinden het leuk als je met supporters komt en hen laat meegenieten van dit evenement. Supporters kunnen op verschillende punten op de route een plek vinden om je aan te moedigen. Deze locaties zijn duidelijk aangegeven op de routekaart. Handig om mee te geven aan je volgers!

Tijdregistratie

We hebben een tijdklok bij start en finish, maar geen elektronische tijdwaarneming. De tijden zullen dus niet per ommegaande op de website staan; de handwaarnemingen worden wel gecommuniceerd via de website van Ride&Run. Wil je precies weten hoe lang je over de gekozen afstand hebt gedaan, zet dan de stopwatch op je mobiel aan of neem een sporthorloge mee. Dat is altijd exacter dan onze handgeklokte waarnemingen.

Kom op tijd

Zorg ervoor dat je tijdig aanwezig bent, zodat jij en je team zich in alle rust kunnen voorbereiden op de start en de omstandigheden ter plaatse. Voor vragen kun je altijd terecht bij het secretariaat of bij een van de vrijwilligers op de route, herkenbaar aan de hesjes. We helpen je graag. De eerste afstand is de 20 km. Deze start vanaf 10.30 uur. Deelnemers kunnen zich vanaf 9.00 uur melden bij het secretariaat, waar een startnummer en T-shirt voor je klaar ligt.

 

Namens het Ride&Run-team,

Tot zaterdag!