Dit jaar is er voor het eerst een goed doel gekoppeld aan Ride & Run. Per teaminschrijving maakt Bit – als organisatie – € 1 over aan Stichting Brooke Hospital for Animals Nederland. Daarnaast kun jij als sporter ook zelf  geld inzamelen voor dit goede doel. Vraag vrienden, familie of stalgenoten of ze jouw team willen sponsoren. Verzin leuke, creatieve manieren om je omgeving te enthousiasmeren om jou te sponsoren voor dit goede doel. Samen hopen we een mooi bedrag bij elkaar te krijgen voor Brooke Hospital, een goed doel dat streeft naar structurele verbetering van het welzijn van werkpaarden en ezels in landen als Egypte, India en Pakistan.

Het team dat het hoogste sponsorbedrag voor Brooke weet op te halen, ontvangt vanuit de organisatie nog een leuke prijs. Hierover later meer!

Goede doel

Stichting Brooke Hospital for Animals Nederland brengt de situatie van de werkpaarden en ezels in landen als India en Egypte al 24 jaar onder de aandacht van het Nederlandse publiek. In die landen zijn paarden, ezels en muildieren de stille werkkrachten van de allerarmsten. De werkdieren – alleen al in Egypte zijn het er naar (voorzichtige) schatting 1,7 miljoen – vervoeren loodzware lasten in de schroeiende hitte, terwijl ze door armoede en onwetendheid niet goed worden verzorgd.  De eigenaren zijn te veel bezig met overleven om zich om hun werkdieren te bekommeren. Brooke Hospital for Animals (opgericht in 1934) helpt de werkpaarden en ezels, met gratis medische hulp door eigen lokale dierenartsen, in dierenziekenhuizen en met mobiele klinieken. En door middel van voorlichting zorgt de Brooke-organisatie dat het belang van dierenwelzijn langzaam tot de lokale dier-eigenaren doordringt. In Egypte alleen al, helpen de Brooke-dierenartsen jaarlijks 160.000 dieren. En via de dieren helpt Brooke ook de straatarme eigenaren die voor hun levensonderhoud van hun werkdier afhankelijk zijn.