Ride&Run weersafhankelijke fun

De organisatie van Ride&Run is druk bezig om er op 1 juli tijdens Outdoor Gelderland een leuk evenement van te maken. Draaiboeken worden aangescherpt, routes gecheckt en inschrijvingen gegroepeerd. Veel hebben we in de hand, maar één ding kunnen we niet regelen: het weer! Natuurlijk hopen we op een geweldig mooie dag met prachtig weer, maar het kan in Nederland altijd alle kanten op.

Veranderlijk
De afgelopen weekenden konden we genieten van stralend mooi weer, bijna te warme dagen en soms ineens toch weer een plens water. Piet Paulusma voorspelt voor 2017 een mooie zomer, maar je weet: niets zo veranderlijk als het weer. We adviseren je daarom de omstandigheden goed in de gaten te houden en bij het weer passende maatregelen te nemen. Misschien moet er zowel zonnebrand als een regencape in je rugzak mee!

Calamiteitenplan
De organisatie van Ride&Run houdt de weerberichten ook goed in de gaten naarmate het evenement dichterbij komt. Mocht het nodig zijn om in de organisatie iets aan te passen, dan zullen we je daarover zo snel mogelijk informeren. Besluiten nemen we in overleg met en in aansluiting op het calamiteitenplan dat is opgesteld voor Outdoor Gelderland. “Voorafgaand en tijdens het evenement staan wij altijd in direct contact met de GGD en de GHOR om bij extreme weersomstandigheden te bespreken hoe we daarop het beste kunnen inspelen”, vertelt Nataly van Eykel van EQ International, de organisatie verantwoordelijk voor Outdoor Gelderland. “Afhankelijk van het soort weer wordt met het calamiteitenteam gekeken welke maatregelen er genomen worden.”

Extremen
Daarnaast houdt het draaiboek al rekening met een aantal extremen, zoals extreem warm weer of onweer. “Op het terrein zijn diverse punten aanwezig waar drinkwater voorhanden is. Tevens zijn er een aantal verkooppunten aanwezig waar dranken kunnen worden gekocht”, vertelt Nataly. Voor Ride&Run betekent dit dat er op het parcours waterpunten onderweg zullen worden ingericht, die voorzien in drinkwater voor paard en sporter. “Mochten de weersverwachtingen daartoe aanleiding geven, dan kunnen we ook gaan schuiven met de starttijden van de verschillende afstanden”, aldus Jacqueline Wijbenga van Eisma Horsemedia, samen met KNHS organisator van Ride&Run.

Regen en onweer
“Als de regenval extreme vormen aanneemt en het terrein onbegaanbaar dreigt te raken, zullen we over gaan tot ontruiming”, legt Nataly uit. Een calamiteitenteam zorgt ervoor dat dit proces zorgvuldige wordt uitgevoerd en dat wordt gehandeld volgens het daarvoor opgestelde evacuatieplan. “Dit hebben we nog nooit hoeven doen, maar je moet wel klaar zijn voor de situatie als die zich voordoet.” Ride&Run-deelnemers zullen via de kortste en veiligste route van het parcours worden afgehaald.
Wind kan ook een spelbreker zijn, zeker omdat Ride&Run onder andere door de bossen rondom Papendal voert. Ook hier geldt dat als de omstandigheden daartoe aanleiding geven, de organisatie kan besluiten tot ontruiming.

Goede voorbereiding
Bereid jezelf, je paard en je loop- of fietsmaatje voor op de weersomstandigheden van de dag. Samen met Outdoor Gelderland zorgen we dat we ook als organisatie klaar zijn voor de omstandigheden van het moment. We kijken samen met jou uit naar een leuk evenement. Graag tot 1 juli.

1 reactie

  1. In hoeverre gaat het door betreft het weer, ziet er jammer genoeg niet florissant uit??
    Wij moeten nl 2.5 uur rijden om hieraan deel te gaan nemen!
    Lees graag een reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 Ride & Run

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑

%d bloggers liken dit: