De aankomende editie van Ride & Run, op zaterdag 29 september, start dit jaar weer vanaf Hippisch Centrum Deurne. De routes zijn dit jaar geheel vernieuwd en uitvoerig getest! De 5, 10 en 20 km lopen geheel door het bos, alleen bij de 15 km ga je een gedeelte langs de weilanden met enkele verharde wegen. Hierdoor heb je dit jaar weer een compleet nieuwe ervaring en kom je geen grote kruispunten tegen. 

Alle routes starten op het Hippisch Centrum in Deurne, waarna je het terrein verlaat en het bos betreedt. Deze editie zijn er routes uitgezet over vier verschillende afstanden, die worden verreden in zes verschillende categorieën.
In het bos rondom het Hippisch Centrum kun je genieten van brede zandpaden en een mooi uitzicht over het Buntven, een prachtig ven middenin de bossen.

Routes in beeld

5 km: alleen Ride & Run 

Deze route loopt geheel door het bos.

10 km: Ride & Run en Ride & Bike

Deze route loopt geheel door het bos.

15 km: Ride & Run en Ride & Bike

Deze route loopt deels door bos, deels langs weilanden, met enkele verharde wegen.

20 km: alleen Ride & Bike

Dit is tweemaal de 10 km-route, die geheel door het bos loopt.

Waterpunt

Alle routes komen langs een speciaal waterpunt waar teams even op adem kunnen komen en emmers water voor de paarden klaarstaan. Hierbij is ook een parkeerplaats aanwezig, zodat toeschouwers en grooms er ook gemakkelijk kunnen komen. (Voor route naar parkeerplaats, zie kopje ‘Supporters welkom’ hieronder).

Fotograaf 

Onze Bit-fotograaf maakt van  ieder team een leuke foto als aandenken. Deze foto’s zullen op de Facebookpagina van Bit magazine worden geplaatst en zijn na te bestellen in hoge resolutie! Dus let goed op het bordje van de fotograaf zodat jullie als team lachen naar de camera!!

Supporters welkom

Supporters zijn natuurlijk ook van harte welkom tijdens Ride & Run. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunnen zij vanaf het terras van Hippisch centrum Deurne uitkijken op de start en finish. Het adres van het Hippisch Centrum is Bruggenseweg 11A in Deurne.

Daarnaast is het ook nog mogelijk om bij het waterpunt te parkeren en daar een team aan te moedigen! Hoe kom je met de auto bij de parkeerplaats? Rijd vanaf de Helmondsingel (N270) de Raktseweg op en sla direct rechtsaf om de parallelweg van de Helmondsingel op te draaien. Rijd door tot je met de auto niet verder mag en de weg overloopt in een fietspad. Aan de linkerkant vind je de parkeerplaats, en daarachter het waterpunt.