Zaterdag werd door manege de Driesporen al voor de tweede keer een Ride & Run georganiseerd in Onstwedde. Vanuit de manege waren in dit kader een tweetal prachtige routes uitgezet van vijf en tien kilometer. In 2016 was er al een groot aantal deelnemers van bijna zestig combinaties. Dit jaar werd dat aantal nog eens overschreden: zeventig combinaties van paard, ruiter en hardloper hadden zich dit jaar ingeschreven.

Om half tien startten de eerste deelnemers voor de vijf kilometer. De weerssituatie bleef de organisatie goed gezind, tot aan de finish van de laatste combinatie bleef het droog. De organisatie was er ook dit jaar weer in geslaagd om een tweetal nagenoeg onverharde routes uit te zetten in het prachtige natuurgebied tussen Onstwedde, Holte en Vlagtwedde. Een nagenoeg vlekkeloze organisatie en de complimenten waren dan ook dit jaar weer overweldigend voor het organiserend comité. Volgens Dorien Smith van de organiserende manegevereniging de Driesporen zijn er echter altijd weer kleine verbeterpunten en die zullen bij een volgende gelegenheid dan ook zeker worden meegenomen. “We streven altijd naar perfectie”, vertelt Dorien, “en willen niets aan het toeval overlaten.”

Voor de deelnemende teams, die niet alleen uit de directe regio kwamen maar zelfs van ver buiten de provinciale en landelijke grenzen, was het één groot feest. Het aspect gezelligheid en gemoedelijkheid vierde dan ook weer hoogtij tijdens het evenement. Mede dankzij sponsoren die ons ondersteunden (zowel in financiële als materiële zin), maar ook dankzij de inzet van heel veel vrijwilligers die volledig belangeloos een groot deel van hun weekend opofferden.

De vijf kilometer wedstrijd werd gewonnen door het team Paardenkracht, bestaande uit ruiter Wendelmoet Kingma en loper Ingo Bos met het paard Nycos die de afstand in 23,03 min wisten af te leggen. De eerste prijs in de 10 kilometer categorie ging in 40,41 min naar het team Diamant bestaande uit ruiter Harma Hids met het paard Pepper en loper Tonnie Knigge. Alle uitslagen staan op de site van de manegevereniging: www.driesporen.nl en op www.rideenrunonstwedde.jimdo.com

Ook zelf een Ride & Run organiseren? Klik hier voor meer informatie. Over een maand kun je weer meedoen aan een Ride & Run die door Bit en KNHS wordt georganiseerd, schrijf je hier in.

Bron: Persbericht manegevereniging de Driesporen