Uitslagen Ride & Run 1 juli 2017 bekend

De uitslagen van de vierde editie van Ride & Run zijn bekend. De tijden op de verschillende afstanden komen overeen met voorgaande edities. Ook nu weer waren er deelnemers die gingen voor de prestatie (snelle tijd), maar vooral ook veel die samen met hun sportmaatje genoten van de nieuwe routes rondom Papendal.

Langer

Hoewel er deze keer vanuit de organisatie geen wedstrijdelement was gekoppeld aan deze editie van Ride & Run, waren er velen die gewapend met een sporthorloge of een app op de mobiele telefoon, vooral meededen om te kijken hoe snel ze de gekozen afstand konden afleggen. Dat resulteerde voor een aantal deelnemers in echt snelle tijden, waar ruiter maar vooral ook fietser en loper trots op waren.

Zeker toen aan de finish bleek dat de afgelegde afstand met name op de route van de 5 en de 10 km was voor de lopers langer dan vooraf gedacht. “Omdat we ons vanwege de paarden aan ruiterroutes moeten houden, kunnen we op alle afstanden niet helemaal uitkomen op de exacte afstand. Bij loop- en fietsroutes lukt het meestal wel, maar ruiterpaden kun je niet afsnijden door even een stukje verharde weg te pakken”, verklaart Wilma Plaisier (KNHS) namens de organisatie. Ook de 20 km pakte voor menig deelnemer langer uit dan gedacht. Deze route was niet veel langer dan 20 km, maar een aantal deelnemers miste een routebordje en maakte daardoor een extra ommetje. Voor de fietsers was dat qua afstand geen probleem zo bleek aan de finish.

Uitslagenlijst van de Ride & Bike 20 km
Uitslagenlijst van de Ride & Run 10 km
Uitslagenlijst van de Ride & Run 5 km

Geen wedstrijd

Enkele deelnemers vonden het jammer dat er geen wedstrijdelement verbonden was aan deze editie van Ride & Run. “Je wilt toch een persoonlijk PR halen als je een paar keer hebt meegedaan”, zo zei een van de deelnemers na afloop. “Het weglaten van het wedstrijdelement is een bewuste keuze geweest. De ervaring van voorgaande edities heeft ons geleerd dat het houden van een wedstrijd op voor ons én de deelnemers veelal onbekend terrein, geen sinecure is. Het levert te veel risico’s op voor deelnemers en paarden”, verklaart Jacqueline Wijbenga (Bit magazine) deze beslissing. Door toch voor elke deelnemer de tijden bij te houden, kunnen teams wel zien hoe ze het hebben gedaan ten opzichte van andere deelnemers. Het deelnemersveld is echter elke editie van Ride & Run weer anders.

Controle

Zowel voor de start als na afloop van het afleggen van het Ride & Run parcours werden de deelnemende paarden gecontroleerd door dierenartsen van Equine Services en geassisteerd door dierenartsen in opleiding. Op basis van hun bevindingen is een paard vooraf uitgesloten van deelname. Na afloop zijn alle paarden goedgekeurd. Enkele deelnemers kregen op basis van de constateringen extra advies mee. “We hopen dat ze daar bij thuiskomst wat mee doen en contact opnemen met de eigen dierenarts”, aldus Equine Services. Voor alle deelnemers hebben ze een algemeen advies opgesteld (klik hier voor de adviesbrief). “Na zo’n inspanning is het belangrijk dat je je paard bij thuiskomst en de dagen erna wat extra in de gaten houdt. Zo zorg je ervoor dat je paard snel hersteld.”

EHBO

Naast dierenartsen die waakten over de gezondheid van het paard, was ook de EHBO aanwezig om een oogje in het zeil te houden mochten de deelnemers problemen ervaren onderweg of na afloop. “We hebben een rustige dag gehad, net als vorig jaar”, aldus de beide EHBO’ers. Een van de deelnemers aan de 20 km viel van haar paard en had wat schaafplekken, maar zij zag af van een bezoek aan de EHBO, die postte bij start en finish en met een auto stand-by was voor vertrek mochten zich problemen voordoen op de route. “Dat bleek vandaag niet nodig.” Volgens het EHBO-team komt dat mede omdat de weersomstandigheden gunstig waren voor de sporters. “Niet te warm, niet te koud, ideaal weer om te paardrijden, lopen en te fietsen.”

De EHBO op het terrein van Outdoor Gelderland bleek vorig jaar na afloop van Ride & Run wel nog een aantal sporters te hebben gezien na afloop. “Geen zware dingen, een blaar, een schaafplek of een paracetamol, maar je ziet dat bij zo’n evenement de aandacht van de deelnemers als eerste uitgaat naar hun paard. En dat is natuurlijk ook heel logisch; het is je grootste vriend. Toch is het belangrijk dat je ook jezelf niet vergeet. Het zou jammer zijn dat je een blessure verwaarloosd en zelf vervolgens een tijd niet kunt sporten.”

2 reacties

  1. Ellie v Wissen

    9 juli 2017 at 17:51

    Blijf erbij dat het beter geregeld kan worden ook met wedstrijdelement!!! Als jullie iedereen laten starten op aangegeven starttijd per team !!! En dan gaat het niet om prijzen, maar dat je je eigen tempo kan rijden zonder teveel teams in te halen 🤗 De tweede keer was dit goed geregeld bij het KNHS de derde keer werkte het niet omdat er niet op aangegeven starttijd werd gestart!!! Met vriendelijke groeten Ellie van Wissen

  2. Ellie v Wissen

    9 juli 2017 at 17:55

    Moet nog even kwijt zoals ik het nu zie dat minder snelle teams eerst starten en snelle teams wat later zo werkt het niet de snelle moeten de langzame inhalen 🤔 Beter starten op aangegeven tijd zolang een team erover denkt te toen 👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 Ride & Run

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑

%d bloggers liken dit: