Ride and run

Lonneke, Inga en Claudia (v.l.n.r.) klaar om de route te verkennen

Nieuw dit jaar: paardrijden en mountainbiken. Enkele weken geleden was dat de onschuldige aankondiging van een nu al razend populair onderdeel van Ride & Run. Ontzettend leuk, alleen… alle routes moeten wel uitgezet én gecontroleerd worden. We willen natuurlijk wel zeker weten dat ze uitdagend en afwisselend, maar vooral ook veilig zijn voor alle deelnemers. En guess what, voor die controle waren wij – Inga van KNHS en Lonneke en ik van Bit – de aangewezen personen.

Vorig jaar kwamen we met het route verkennen nog wel weg met een jeep en de benenwagen, maar bij de aankomende editie in Papendal zijn niet alle wegen begaanbaar met de auto en zijn de afstanden een stuk groter. Dat werd dus fietsen. En laten wij, op Inga na, nou niet bepaald ervaren mountainbikers zijn…  Enfin, alles voor Ride & Run, dus dat feit negerend doken we gestoken in sportieve outfits – op foto/video moet het er natuurlijk wel profi uitzien 😉 – op geleende mountainbikes het natuurgebied rond Papendal in.

13152883_1140984645921713_909601741_n

Routekaarten, maar lang leve Google Maps op onze Iphone!

Nou ja. Eerlijk gezegd duurde het wel even voordat we in het bos stonden. We hadden namelijk al in de eerste minuut de verkeerde afslag te pakken. En het duurde vervolgens heel wat uurtjes voordat we de uitgang van het natuurgebied ook weer gevonden hadden. Die routekaartjes bleken namelijk handig voor het globale overzicht, maar het natuurgebied heeft vrijwel alleen maar paden zonder naambordjes, dus dat werd nogal een zoekplaatje. Gelukkig bracht een telefoon met gps uitkomst. Na wat opstartproblemen en voor omstanders vage gesprekken als ‘het Bolletje zegt links. Nee, nu gaan we verkeerd. We moeten terug. Hé, dit klopt niet! Uhhhh en nu…’ kwamen we erachter dat ’t Bolletje met een pijltje de richting aangaf en werden we dikke vrienden. Maar we moesten natuurlijk wel nog altijd op elk paadje stoppen om te kijken of de deelnemers elkaar kunnen passeren, waar de waterpunten komen, hoe we de route kunnen aangeven, of de finish op de juiste plek ligt etc… Kortom, pas na ruim drie uur in slakkengang door het mulle zand zwoegen kwamen we bezweet en met papieren vol aantekeningen het bos weer uitrollen. Het eindresultaat van deze ‘barre tocht’? Drie dagen zadelpijn…

13162176_1140984662588378_694692527_n

En toen kwamen we ook nog een Ride&Run deelneemster tegen, hoe leuk!

Oh nee, veel belangrijker; er liggen op 2 juli drie uitdagende routes te wachten. Mét wegwijsbordjes. Het wordt soms hard werken met een klein klimmetje of mul zand, maar je wordt beloond met prachtige en afwisselende uitzichten. Beloofd. Je krijgt onderweg drinken, kunt veilig de weg over en kunt na de finish tijdens het bijkomen/uithijgen de net gestarte combinaties aanmoedigen (zonder dat je in de weg rijdt/fietst/loopt). En we hebben natuurlijk de beste locaties uitgezocht voor publiek en fotograaf zodat alle deelnemers straks naast een T-shirt ook een digitale deelnamefoto als aandenken hebben. Kortom, we zijn er bijna klaar voor en kunnen niet wachten om het startsein te geven. Zien we je daar?! Tot dan!

Groetjes, Claudia van Bree

Claudia is online media coördinator van Eisma Horsesmedia en nauw betrokken bij Bitmagazine.nl.

Alvast een sneakpeak van de route zien? Bekijk de video van onze verkenningstocht. Houd www.rideandrun.nl goed in de gaten, binnenkort zetten we ook de routekaartjes online.