Vorig jaar zag ik Ride & Run al voorbij komen, maar kon toen helaas niet meedoen. Maar deze editie kan ik wel meedoen op 2 juli. Samen met Eva Roemaat zit ik in het Ride & Run-team. Samen vormen wij Showteam Nalanta en houden ons vooral bezig met vrijheidsdressuur. We kunnen samen enorm lachen en tegelijkertijd ook goed ergens voor gaan. Super combinatie voor dit event dus!

jesse drent ride run Ik vind het altijd erg belangrijk dat je conditie goed is en dat je gewoon lekker veel beweegt. Veel mensen zijn – net als ik – de hele dag al op stal bezig. Dat is al een hele sportschool op zich, maar wat als je paard ontsnapt?! Dan moet je die toch zeker wel 5km achterna kunnen rennen. 😉 Nog een extra goede reden om tijd vrij te maken om te trainen! We zijn altijd wel bezig met hoe ons paard eruit ziet en hoe goed hij loopt, maar denken we altijd wel aan onszelf? Ik denk dat er bij iedereen wel winst te behalen is en dat hardlopen nooit verkeerd is. Een initiatief als Ride & Run kan een enorme motivatie zijn, je hebt een stok achter de deur. Ook is het leuk dat je in teamverband start, gezellig samen. Eva en ik doen dus mee op de 5 km afstand: ik ren, Eva rijdt. Ik verwacht dat het me wel enorm gaat tegenvallen. Een afstand van 5 km hardlopen op onverharde grond. Belangrijk dus om vanaf nu zeker twee keer in de week te gaan trainen. Misschien dat ik maar in de buitenbak ga hardlopen, lekker zwaar 😉 Maar hoe geweldig is het om je passie te combineren met sportief en gezond trainen. Heerlijk in de ochtend bij de opkomende zon, of juist later op de avond… Misschien neem ik in de training Macho mijn Shetlander aan de hand wel mee, eens zien wie het langer volhoudt! Met mijn Arabische merrie Andorra hoef ik die strijd niet eens aan te gaan, haha. Dan weet ik zeker dat het een snelle tijd wordt. Ik ga maar eens op internet zoeken naar goede sportschoenen en sportkleding. Want ja, ik kan natuurlijk niet kreupel mee doen aan de run. Ik ben enorm benieuwd hoe het mijn conditie staat! We gaan het zien en ik zal jullie op de hoogte houden!

Groetjes, Jesse

Jesse kreeg op zijn twaalfde zijn eerst pony Andorra, doordat dit niet vanzelf ging, wilde hij paarden beter leren begrijpen. Sinds zijn veertiende doet Jesse dan ook vrijheidsdressuur met zijn paarden. Naast Andorra is hij ook eigenaar van de stoere Macho.

P.S. Hoe ver zijn jullie met jullie training en hebben jullie nog tips?