marlies van baalen

Marlies van Baalen met haar paard Zigeuner.

Het hardlopen gaat me op zich goed af. Ik liep altijd al een keer per week, maar dat heb ik nu voor Ride & Run opgeschroefd tot drie keer per week. En dat gaat prima!

Hardlopen is goed voor je en daarnaast is het een mooie aanvulling op mijn basisconditie die ik heb opgebouwd met het paardrijden. Ik liep altijd al hard, maar vanwege deelname aan Ride & Run heb ik het allemaal wat opgeschroefd. Meestal loop ik een rondje van 5,5 kilometer, en soms maak ik een uitstapje naar acht. Wat mij echt is opgevallen (jullie ook?) is dat het lopen elke keer anders is.

De ene keer ben ik veel vermoeider dan de andere keer. Met de spierpijn valt het gelukkig nog mee. marlies van baalenIk loop eigenlijk altijd ’s ochtends vroeg en gelukkig is het weer bijna zomer! In de winter is het nog donker ’s ochtends en merk ik dat ik dan toch minder zin heb om te lopen. De ‘morning run’ geeft echt een energyboost; als ik ’s ochtends gerend heb, kan ik de hele wereld aan!

Ik loop trouwens samen met mijn man, hij is bijna twee meter lang, maar gelukkig kan ik prima meekomen, haha! Hardlopen doe ik voor de fun, het is een goed instrument om mijn fitheid op peil te houden. Het is fijn om te weten dat het allemaal gewoon goed zit. Ik sta er dan ook anders in dan in de paardensport.

Ik loop omdat ik het leuk vind en niet omdat ik bij een club hoor of een doel wil halen. Het is gewoon heerlijk en voor mij even een manier om zonder druk te sporten. Natuurlijk probeer ik wel steeds mijn grenzen te verleggen, maar tijdens de Ride & Run zal ik de vijf kilometer lopen, omdat het paard van mijn teamgenootje normaal gewoon in de sport loopt en weinig buitenritjes maakt. En het is op de heide, dat lijkt mij erg zwaar! Ooit wil ik zelf op het asfalt wel de tien kilometer hardlopen. marlies van baalen

Behalve paardrijden en hardlopen, doe ik ook aan yoga (speciaal voor sporters) en ga ik af en toe naar bokstraining. Het houdt mijn lichaam soepel en ik haal er snel verbetering uit. Ik heb van nature een goede balans, maar bij strekoefeningen merk ik dat mijn beenspieren gewoon te kort zijn. Yoga helpt alles goed soepel te houden. Rmarlies van baalenide & Run leeft heel erg bij ons op stal!

Het valt samen met een Rabobank Talentendag, dus er zijn helaas niet veel teams vanuit Dressuurstal van Baalen, maar er wordt wel over gepraat en het steekt erg aan omdat het met paarden, buiten en in een mooie omgeving is.

Tijdens Ride & Run ren ik samen met Augustine van Ree en Gabriëlle Röst zit op het paard. We hebben nog niet samen geoefend, ons team is ontstaan na een oproepje van mij op Facebook. Helaas hebben we het alle drie hartstikke druk, dus we laten ons gewoon verrassen op de dag zelf. Het onderweg wisselen gaan we niet doen, Gabriëlle rijdt op haar eigen paard en dan is het niet zo fijn om te wisselen. marlies van baalenMet een paard heb ik trouwens ook nog niet echt getraind, alleen voor de foto’s 🙂

Het was even wennen om in het ritme te komen, maar ik denk niet dat het problemen op gaat leveren. Ik ben verder ook helemaal niet bezig met een streeftijd trouwens, we lopen gewoon voor de fun! Ik hoop dat het de 27ste lekker weer is, het is een super leuk initiatief. Door hard te lopen weet je dat je conditioneel wel goed zit, maar hoe fitter hoe beter natuurlijk. Tot over twee weken!  

Marlies van Baalen

]Dressuuramazone Marlies van Baalen is zaterdag 27 juni ook van de partij op Ride&Run.