Inmiddels zijn we een aantal weken verder en ik moet zeggen, het valt nog niet zo tegen! Een week of acht geleden kon je me na twee minuten lopen van het asfalt afschrapen en aan de beademing leggen, maar nu treedt dat effect pas op na de derde keer zeven minuten lopen!

IMG_20150512_133903Kort nadat ik met heel dit avontuur begon besloot ik dat mijn levensstijl maar eens een beetje om moest. Meestal ontbeet ik niet, at ik niet echt gezonde tussendoortjes, om dat weer te compenseren nam ik alleen twee stuks fruit bij de lunch, veel te laat avondeten, had constant trek in zoet en vet en gaf daar dan natuurlijk veel te vaak aan toe. Natuurlijk wel regelmatig geprobeerd daarin wat te veranderen, maar gebrek aan tijd, onregelmatig leven en die irritante trek in ongezonde dingen gooide meestal roet in het eten. Het leek nondejuu wel een verslaving! IMG_20150323_194911 (Large)

Ik ben daarom begonnen met een dieet van Herbalife. Iets wat voor mij perfect werkt. Twee shakes per dag, een normale avondmaaltijd, veel gezonde snacks tussendoor en veel water drinken. En het mooie is, die belachelijke drang naar zoet is weg, dat maakt het leven een stuk aangenamer! Dit zorgt er naast het hardlopen voor dat ik aan alle kanten steeds fitter word. Eigenlijk zoals het bij een beroepssporter gewoon hoort. Het enige nadeel is, dat inmiddels bijna al mijn kleren flodderig aan mijn lijf zitten en mijn rijjasje nu meer op een tent zonder stokken lijkt! 10430053_10153214904199354_393753774661274756_n

Waar ik het hardlopen in het begin verschrikkelijk vond, begin ik er nu aan te wennen. Soms moet ik mijzelf nog wel een schop onder de kont geven om te gaan. Ik heb een aantal trucjes bedacht, zodat ik niet om een hardloopsessie heen kan. Soms laat ik mezelf ophalen om op mijn werk te komen en verbied ik de dienstdoende chauffeur mij in de auto te laten op de terugweg. Op maandagavond ga ik vaak bij mijn moeder eten en dan loop ik daarheen. Mijn moeder is nogal van het brandstof besparen, dus no way, dat die mij weer naar huis brengt.

Ook wil lopen voor een regenbui wel eens helpen. Als je die grote grijze wolk achter je aan ziet komen, geloof me, dan wil je doorlopen hoor. En soms mag ik van mezelf geen leuke dingen doen voordat ik gelopen heb. Zo heb ik dus ooit een uur tegen het aanrecht stoïcijns voor me uit staan staren, totdat ik dat zo beu was en van ellende toch maar gegaan ben. 11182144_10153236693739354_213138175636310417_n

Daarnaast helpen vrolijke kleertjes om de boel een beetje leuker te maken. Er zijn echt enorm veel leuke outfits voor hardlopers en ik hou zelf nogal van hardloopkleding met een knipoog. Zo heb ik een broek waar opstaat waar ik mee bezig ben, voor als mensen door de geringe snelheid mochten twijfelen. En ik heb een shirtje waar een tekst op staat met een behoorlijke dosis zelfspot.

Ik ga mezelf natuurlijk niet te serieus nemen als ik weer eens met m’n Jack Russel en roze schoenen door het bos aan het huppelen ben! Ik moet van mezelf minimaal twee keer, maar het liefste drie keer lopen in de week. Inmiddels ben ik erachter dat uitstellen de boel niet beter maakt en heb ik een deel van het uitstelgedrag wel afgeleerd. Een verslaving gaat hardlopen bij mij waarschijnlijk nooit worden, maar nu de resultaten zichtbaar en voelbaar zijn, begint het wel een heel stuk minder erg te worden!


Bianca Schoenmakers

Bit-blogger Bianca Schoenmakers gaat rennen tijdens Ride&Run. Hardlopen, iets wat ze normaal zoveel mogelijk probeert te vermijden. Of ze nu – met alle Bit-lezers als stok achter de deur – in een hardloopjunkie verandert? De tijd zal het leren…