Zo, Ride And Run heb ik weer overleefd! Ongeveer drie maanden geleden begon ik als ‘zelf liever zo min mogelijk passen zetten’ ruiter met hardlopen, met als doel het evenement dat afgelopen weekend in Ermelo plaatsvond op het KNHS centrum. 

linda rijken

Springamazone Linda Rijken trainde ook al voor Ride & Run, helaas raakte ze een dag van te voren geblesseerd.

Zoals jullie al konden lezen ging dat met ups en downs bij mij, van spierpijn tot fit worden, van schaamte tot trots en van slechte schoenen tot grappige kleding. En zo moest ik de trend natuurlijk voortzetten tot het allerlaatste moment! Vrij vlug nadat ik besloot de uitdaging aan te gaan, had ik een teammaatje gevonden in collega-amazone Linda Rijken. Omdat Linda niet ver van Ermelo af woont, zou zij een paard meenemen die we konden delen en ik zou voor de rest zorgen. Door de afstand die we uit elkaar wonen konden we niet samen trainen, maar de lol die we via de sociale media hadden, maakte alles goed!

10414842_10207059134221375_3820036433573000898_n

Mijn uitzicht 🙂

Tot de dag voor Ride & Run… Linda belde mij met de mededeling dat ze haar knie had verdraaid en echt niet kon lopen. De foto van haar dikke knie die ze even later stuurde, voorspelde niet veel goeds. Zij moest maar eens richting een dokter voor controle. Maar wat moest ik nu? Ik had geen medeloper en geen paard. Linda zorgde binnen een uur voor een nieuw teamgenootje, maar nu nog een paard! Na wat prakkiseren en heel lief mijn vriendje Peter aankijken, kon ik een van zijn paarden en een vervoersmiddel meenemen. Gelukkig kon het doorgaan!

11698502_10207059136941443_6862091609714366539_n

Mijn nieuwe teammaatje Caroline Verhoeve.

Na wat bellen en heel goed naar de Facebookfoto’s gekeken te hebben, ontmoette ik mijn nieuwe teammaatje Caroline Verhoeve in Ermelo. Gelukkig hadden we meteen wat lol samen en bleken we aardig op een lijn te zitten. Toen we de goodiebags en de geweldige groene shirts op hadden gehaald, konden we Fido Dido gaan opzadelen. Snel omkleden, rugzak vullen met de spullen voor de grote wisseltruc halverwege de run en we konden richting de start. Niks vergeten? Ja natuurlijk, de nummers en tijdregistratiechip lagen nog in de auto. Tot groot genoegen van Fido Dido ging ik in galop over het veld terug naar de wagen om de spullen te pakken en snel in galop weer terug naar de start. Tijdens de route van 5km begon ik op de rug van Fido Dido, om hem halverwege af te staan aan Caroline. Bij de start kreeg Caroline nog snel de Bit Go Pro op haar hoofd gezet, zodat ik als Bit-blogger een beetje in de gaten gehouden kon worden. Aan het toch ietwat groene paard had ik mijn handen vol het eerste stuk. Langzaam draven vond hij vervelend en ingehaald worden door een sneller team vond hij helemaal geen goed idee!

DSC_5989-border

Smile!

Gelukkig was het paard voor de wissel iets gekalmeerd, zodat ik een redelijk braaf paard aan mijn teamgenootje over kon dragen. Het paard was hierin tenslotte mijn verantwoording! Wisselen van schoenen en cap deden we redelijk snel, dus nu kon het ‘echte’ deel voor mij beginnen. Fido Dido was het eerste stuk nog wat onrustig, maar Caroline had hem gelukkig snel genoeg onder controle.

IMG_9004

WATER!

Al snel merkte ik dat het warm was, zeg maar gerust heet, zeker op de stukken waar het windstil was. Normaal train ik ’s avonds, maar dit was andere koek! Op het laatste stuk had ik het dan ook zwaar, maar ik zou nondejuu rennend finishen! En hé, een kilometer voor de finish staat Bit-fotograaf Ivonka met haar camera. Hup even lichtvoetig lopen en net doen alsof het leuk is, smile! Om vervolgens de finish te zien, we zijn er bijna! Bij de laatste meters stond nog een ‘opzweepmeneer’, die rende het laatste stukje mee en moedigde me aan voor een eindsprint. Om vervolgens lachend te finishen, daar stond tenslotte Lonneke van het Bit-team met een grote lens naar me te lonken.

bianca finish

De ‘opzweepmeneer’ Johan Heegsma sprint de laatste meters mee!

Moe maar voldaan dook ik snel op de bekertjes water die klaarstonden. Ik kon trots zijn op mezelf. Van ‘na twee minuten rennen haast dood neervallen’ tot ‘na 2,5 km rennen nog aardig knap op de foto knallen’! En die foto’s zijn gaaf geworden!

IMG_9003

Handige tips van Eric van Breda.

Na de finish heb ik nog wat nuttige tips gekregen van Bit’s huisfysio Eric van Breda. Want dit hardlopen wil ik nu in combinatie met wat krachttraining echt door gaan zetten. Al zal ik wel ooit een terugval hebben nu die stok achter de deur weg is. Mijn doel is 5 km kunnen rennen in een half uur, over een half jaar. Ik hoop dan ook dat iedereen mij regelmatig vraagt hoe het met lopen gaat, want goed liegen kan ik niet en ik zou me doodschamen als ik steeds weer toe moest geven dat ik weer eens afgehaakt ben! Bit bedankt voor deze uitdaging en alle volgers bedankt voor jullie reacties, likes en aanmoedigingen, dat heeft me echt geholpen met doorzetten. Dit was mijn laatste hardloopblog, hierna ga ik jullie weer lastigvallen met schrijfseltjes over paarden, in de breedste zin van het woord! Bekijk hier het Go Pro filmpje van Bianca & Caroline!


Bianca Schoenmakers

Bit-blogger Bianca Schoenmakers gaat rennen tijdens Ride&Run. Hardlopen, iets wat ze normaal zoveel mogelijk probeert te vermijden. Of ze nu – met alle Bit-lezers als stok achter de deur – in een hardloopjunkie verandert? De tijd zal het leren…