Met z’n drieën zijn ze maar liefst 123 jaar oud, maar dat houdt ze niet tegen! Vader Gerard (62) en dochter Kitty (31) doen komende editie van Ride & Run mee aan de tien kilometer. Kitty zadelt hiervoor haar paard Amigo, die ook al de respectievelijke leeftijd van 30 jaar heeft bereikt.

Gerard (62)

“Toen Kitty belde of ik mee wilde doen zei ik meteen ja”, vertelt Gerard. Gerard loopt fanatiek hard en was dan ook optimistischer over de in te schatte tijd dan zijn dochter. “Ik doe ongeveer een uur over tien kilometer hardlopen, maar Amigo is ook al op leeftijd en heeft af en toe een rustig momentje nodig volgens Kitty. We hebben daarom maar anderhalf uur opgegeven, gewoon voor de zekerheid.” Kitty woont in Arnhem en de route van de tien kilometer komt zelfs langs de wei van Amigo. “Van Kitty moet ik paardensnoepjes meenemen om hem voorbij het erf te lokken, anders loopt hij zo zijn wei in”, vertelt Gerard lachend. “Kitty houdt zijn conditie goed op peil, ze trainen zo’n twee à drie keer per week. Als ze niet rijden, gaan ze op pad met de sulky. Zo blijft hij op zijn oude dag super fit, hij vindt zichzelf ook nog een jonge god en geeft regelmatig een vrolijke bokkesprong. Zelf train ik drie keer in de week. Ook regelmatig op het strand, en sinds kort loop ik veel over ruiterpaden, als extra oefening.”

Kitty (31) en haar paard Amigo (30)

Tot nu toe hebben vader en dochter nog niet samen getraind. Gerard woont in Den Haag, dus de afstand om samen te trainen is te ver. Ze zien hier echter geen probleem in en gaan de uitdaging enthousiast aan.

Bit wenst jullie alvast veel succes!