De Goudse stroopwafels, Studentenhaver 2.0, Eat our dust, The sprankling unicorns, De vosjes, Ringostars, Team blond: zomaar wat teams die vandaag startten tijdens de derde editie van Ride & Run in Ermelo. En wat was het een prachtige dag!

Ride & Run Ermelo

Heerlijk rijden op de Veluwe

Vanaf half tien kleurde de Ermelose heide roze door de felgekleurde wedstrijdshirts. Ride & Run begon met de 20 kilometer wedstrijdklasse. Vervolgens was de 10 kilometer en de dag werd afgesloten met de 5 kilometer. Op alle afstanden was er een wedstrijd- en een recreatieklasse. In totaal gingen er vandaag 228 teams van start. En wat waren de team weer divers: vaders en dochters, collega’s, geliefden, stalgenootjes. Hoe leuk is het om samen te sporten? En dat ook nog eens met je paard of pony én over een prachtige route op de heide! Veel verschillende rassen kwamen voorbij: Friese paarden, Shetlanders, een Akhale Teke, Tinkers, IJslanders. Er waren recreatieruiters en manegeruiters, maar ook topsporters. Boegbeeld van vandaag was dressuuramazone Jill Huijbregts, zij trapte af in de 5 km recreatieklasse.

Ride & Run Ermelo

Bij de start

Sommige wedstrijdlopers waren bloedfanatiek en erop gebrand om een snelle tijd neer te zetten, maar de meeste deelnemers wilden vooral lekker genieten. En dat lukte vandaag uitstekend in het heerlijke herfstzonnetje. Een enkeling kwam onderweg zelfs een kudde Schotse Hooglanders tegen! Er kwamen lachende en ook uitgeputte gezichten over de finish. Vanaf de zijlijn moedigden fans ‘hun team’ fanatiek aan. Sommige finishers werden na afloop zelfs met bosje bloemen onthaald.

Nieuw dit jaar was de estafette. Die bestaat uit een obstakelparcours voor de ruiter en een mudrun voor de lopers. Voor de ruiter te paard was er een behendigheidsparcours van ongeveer tien obstakels plus een bonus hindernis (de bezembak). De lopers gingen de crossbaan op voor de mini mudrun met zo’n 27 obstakels. Er waren helaas problemen met de tijdwaarneming en daardoor kwam de prijsuitreiking vandaag te vervallen. De prijzen worden zo spoedig mogelijk nagestuurd. Excuses!

De uitslagen kun je vinden op www.uitslagen.nl. 

Morgen komen de ruiters en mountainbikers samen van start. Dan worden er ruim 100 teams verwacht.

Foto’s die gemaakt zijn in het parcours komen begin volgende week online!

Ride & Run bedankt de volgende sponsoren:

thb rr-logo q-linn-logo-ladies logo hippostyle_logo_rgbPK.diap.RGB.300logo equine services