De eerste editie van Ride & Run is een feit. Honderden hardlopers en ruiters passeerden vandaag de finish na een ronde van 5 of 10 kilometer over de prachtige heide bij het KNHS-centrum in Ermelo. Goed gedaan, jullie waren geweldig!

imke bartels gijs

Imke Bartels-Schellekens, paard Eduard en broer Gijs bij de finish na 10 kilometer!

Wat hadden we geluk met het weer. Na één hoosbuitje werd het een prachtige dag met hier en daar een zonnetje en een lekker windje om – met name de hardlopers 😉 – wat verkoeling te bieden. Een bont gezelschap maakte vandaag de heide onveilig. Vaders met dochters, vriendinnen, partners, jong en oud deden mee. De schattigste pony’s, maar ook Friezen, Arabieren, Haflingers, Fjorden, Quarters en vele andere rassen kwamen voorbij. Genieten geblazen voor de fotografen dus! Bekijk morgen de foto’s op Facebook. En leuke filmpjes volgen natuurlijk ook.

sfeer3

Er was ook verkoeling na afloop 😉

Bij de finish was het een gezellige boel. Het publiek sleepte de renners door de laatste loodjes van het parcours. Velen passeerden met de handen triomfantelijk in de lucht gestoken de finish na een mooie eindsprint. De paarden kwamen er in volle galop met wapperende manen achteraan. Over het parcours waren alle deelnemers het eens: prachtige route, maar pittig! Zoals vooraf ‘beloofd’ wachtte de teams een aantal mooie uitdagingen. Waterplassen, heuveltjes en met name veel mul zand. En een groot aantal teams kwam op de route ook de Schotse Hooglanders tegen.  Jij ook? #RideAndRun

Het was dankzij jullie een topdag, bedankt!

P.S. Het ging natuurlijk vooral voor de fun, maar natuurlijk hebben we ook jullie tijd bijgehouden. Klik hier voor je eindtijd.