De achtste editie van Ride & Run vindt plaats op zaterdag 10 oktober 2020 in Herkenbosch. Wij hebben er zin in! Alvast een handige Q&A over het event.

Q: Waar is het?
A: 
Zaterdag 10 oktober bij Stal Venhof in Herkenbosch.

Q: Wat kost het?
A: Deelname aan Ride & Run of Ride & Bike kost € 30,00 per persoon. Bit-abonnees krijgen 50% korting en betalen slechts € 15,00 per persoon. Hierbij inbegrepen zitten een sportshirt en goodiebag.

Q: Waar moet ik me melden?
A: 
Je kunt je op de dag zelf bij het secretariaat melden. Deze bevindt zich op het terrein van Stal Venhof.

Q: Hoe laat van tevoren moet ik aanwezig zijn?
A: Meld je minimaal een uur van tevoren bij het secretariaat. Bij het secretariaat ontvang je een T-shirt en startnummer. Vergeet niet jouw getekende aansprakelijkheidsformulier mee te nemen (deze ontvang je vooraf per e-mail)! Meld je met je team op tijd bij het verzamelpunt voor de check bij de dierenarts.

Q: Mag ik starten wanneer ik wil?
A:
Nee. Vlak voor het evenement gaat er een mailing de deur uit naar alle deelnemers met belangrijke deelnemersinformatie, waaronder de startlijsten. Houd je mailbox dus goed in de gaten.

Q: Is al bekend in welk tijdslot de afstanden zijn?
A:
Houd je mailbox in de gaten voor de precieze startlijsten. De langste afstanden zullen eerder starten dan de kortere afstanden en we beginnen met Ride & Bike en Drive & Bike en daarna Ride & Run.

Q: Hoe zien de routes eruit?
A: 6 km: Ride & Run en Drive & Run, grotendeels door bos, deels langs open velden, met een enkele verharde weg. | 10 km: Ride & Run, Drive & Run en Ride & Bike, route grotendeels door bos, deels langs open velden, met enkele verharde wegen. | 15 km: Ride & Run, Ride & Bike en Drive & Bike, route grotendeels door bos, deels langs open velden, met enkele verharde wegen. Op deze route rijd je door een veld waar mogelijk schapen en/of koeien staan. Op de route ligt een pad waar je onder een tunnel door moet waar een spoorweg overheen loopt. Dit spoor is niet meer in gebruik. | 20 km: Ride & Bike en Drive & Bike, grotendeels door bos, deels langs open velden met enkele verharde wegen. Op deze route rijd je door een veld waar mogelijk schapen en/of koeien staan.

Q: Is er een ‘cheering point’ zodat mijn vrienden, familie, etc. mij kunnen aanmoedigen?
A
: Vanaf het terrein van Stal Venhof kun je de start en finish bekijken.  Ook kunnen toeschouwers de deelnemers aanmoedigen op de route.  Er ligt vlakbij de route ook een parkeerplaats, waar vandaan toeschouwers de deelnemers kunnen aanmoedigen.

Q: Welke kleur shirts zijn er?
A: 
Bij je inschrijving kun je je t-shirtmaat doorgegeven. De kleur van de shirts is 2020 lichtgroen of paars.

Uitleg Ride & Run

Q: Met hoeveel deelnemers kun je in een team meedoen?
A: Een team kan bestaan uit 2 of 3 personen. De volgende combinaties zijn hierin mogelijk:

Ride & Run

 • Ruiter te paard + hardloper
 • Ruiter te paard + hardloper + hardloper
 • Ruiter te paard + hardloper + ruiter te paard
 • Ruiter te paard + hardloper + fietser (deze optie is niet mogelijk bij de 6 km)

Ride & Bike

 • Ruiter te paard + fietser
 • Ruiter te paard + fietser + fietser
 • Ruiter te paard + fietser + ruiter te paard
 • Ruiter te paard + fietser + hardloper

Drive & Run

 • Menner + hardloper
 • Menner + hardloper + hardloper

Drive & Bike

 • Menner + fietser
 • Menner + fietser + fietser

Inschrijven kan door het inschrijfformulier in te vullen en aan te geven met hoeveel deelnemers je mee wilt doen aan Ride & Run, Ride & Bike, Drive & Run of Drive & Bike. Bij inschrijving geef je meteen de gegevens van alle teamgenoten door.

Q: Kunnen we tijdens Ride & Run wisselen van rol? Dus de ruiter/menner wordt loper/fietser en de loper/fietser wordt ruiter/menner?
A: Nee, vanwege veiligheidsredenen is het niet toegestaan om onderweg te wisselen.

Inschrijving

Q: Hoe kan ik me inschrijven?
A:
Vanaf 11 februari kun je je voor de editie van 2020 inschrijven op deze website.

Q: Als ik het formulier heb ingevuld, maar de betaling mislukt, ben ik dan toch ingeschreven?
A:
Nee, je inschrijving is alleen geldig bij een geslaagde betaling. Is de betaling mislukt, dan kun je het formulier opnieuw invullen.

Q: Ik heb al betaald maar ontvang toch een factuur. Hoe zit dit?
A:
 Nadat de betaling in ons systeem is verwerkt, wordt er een factuur verzonden. Deze is voor je eigen administratie. Hier staat ook op vermeld dat de factuur al is voldaan.

Q: Als ik me heb ingeschreven, kan iemand anders dan in mijn plaats starten?
A:
Overdragen van de deelname aan een andere deelnemer is mogelijk tot een week van tevoren, mits je dit schriftelijk doorgeeft aan de organisatie via Info@rideandrun.nl. De doorgegeven t-shirtmaten kunnen niet meer gewijzigd worden.

Q:  Als ik niet kan starten, krijg ik dan mijn geld terug?
A: Tot vier weken voor de dag van het evenement volledige restitutie*. Tot twee weken voor het evenement 50 % restitutie* van het deelnamegeld. Annulering binnen twee weken voor het evenement geen restitutie. *Bij het terugstorten van het restitutiebedrag worden €2,50 administratiekosten ingehouden. Zie Algemene Voorwaarden.

Paard

Q: Waar kan ik mijn paard stallen en zelf overnachten?
A:
Ride & Run vindt plaats op zaterdag en als je wilt kun je een stal huren of van tevoren of na afloop samen met je paard overnachten bij Stal Venhof. Voor informatie over overnachting bij Stal Venhof kun je contact opnemen via info@venhof.nl.

Daarnaast zijn er in de buurt nog andere hotels en parken waar je kunt overnachten.

Q: Moet mijn paard ingeënt zijn?
A: Ja. Je moet ook het paspoort van je paard bij je hebben. Bekijk de Algemene Voorwaarden op www.rideandrun.nl en het KNHS Algemeen Wedstrijdreglement, lid 47

Q: Hoe fit moet mijn paard zijn?
A:
Het is jouw verantwoordelijkheid als ruiter dat jij en je paard voldoende fit zijn voor de afstand en rubriek waarvoor je je hebt opgegeven. Er is te allen tijde een dierenarts aanwezig die de fitheid en het algemene welzijn van paarden op de dagen van Ride & Run in de gaten houdt. Kijk op www.rideandrun.nl voor tips hoe je de fitheid van je paard traint.

Veiligheid

Q: Is er EHBO aanwezig?
A:
Ja.

Q: Is er een hoefsmid aanwezig?
A: Nee, op afroepbasis.

Q: Is er een dierenarts aanwezig?
A:
Ja, meld je een halfuur voor je start bij de dierenarts voor een check. Als uit de check blijkt dat je paard niet door de dierenartscontrole heen komt kunnen we je helaas niet laten starten. Het welzijn van het paard staat bij ons voorop.

Harnachement

Q: Mag ik met een halster rijden?
A:
Nee. Het paard dient te zijn opgetoomd met een goed passend zadel en hoofdstel met of zonder bit (geen halster).

Q: Is een cap verplicht?
A:
Ja. Tijdens het rijden op het terrein of daarbuiten is het dragen van een veiligheidscap en het dragen van voor de paardensport passend schoeisel verplicht.

Q: Mag ik met een hulpteugel rijden?
A:
Als hulpteugel is uitsluitend een glijdende martingaal met ringen en zonder enige beperkende werking toegestaan. Indien gebruik wordt gemaakt van een martingaal en de teugels door middel van een gesp aan het bit zijn bevestigd, moeten de teugels van dwarsstaafjes zijn voorzien.

Na afloop

Q: Is er een prijsuitreiking?
A:
 Nee.

Q: Worden er foto’s gemaakt?
A: Ja, op de route staat een fotograaf, deze foto’s komen na afloop online op onze Facebookpagina en website.

Corona

Q: Hoe gaan jullie om met de coronamaatregelen?
A:
Wij houden nauwlettend de richtlijnen van het RIVM in de gaten en volgen deze richtlijnen tijdens het evenement. Voorafgaand aan het evenement ontvangen alle deelnemers een document met de te volgen richtlijnen.

Op de locatie is ruim voldoende ruimte om de richtlijnen na te leven.

Q: Wat als het evenement door nieuwe corona maatregelen niet door kan gaan?
A: Mochten de richtlijnen van het RIVM zo wijzigen dat er geen evenementen meer kunnen plaatsvinden, dan ontvang je als deelnemer je inschrijfgeld terug. 

Tot 10 oktober in Herkenbosch! #RideAndRun2020