De zesde editie van Ride & Run vindt plaats op zaterdag 29 september in Deurne. Wij hebben er zin in! Alvast een handige Q&A over het event.

Q: Waar is het?
A: 
Zaterdag 29 september bij Hippisch Centrum Deurne.

Q: Wat kost het?
A: Deelname aan Ride & Run of Ride & Bike kost € 37,50 per persoon. Bit-abonnees krijgen 50% korting en betalen slechts € 18,75 per persoon. Hierbij inbegrepen zitten een sportshirt en goodiebag.

Q: Waar moet ik me melden?
A: 
Je kunt je op de dag zelf bij het secretariaat melden. Deze bevindt zich in de kantine van het Hippisch Centrum.

Q: Hoe laat van tevoren moet ik aanwezig zijn?
A: Meld je minimaal een uur van tevoren bij het secretariaat. Bij het secretariaat ontvang je een T-shirt en startnummer. Vergeet niet jouw getekende aansprakelijkheidsformulier mee te nemen (deze ontvang je vooraf per e-mail)! Meld je met je team op tijd bij het verzamelpunt voor de check bij de dierenarts.

Q: Mag ik starten wanneer ik wil?
A:
Nee. Vlak voor het evenement gaat er een mailing de deur uit naar alle deelnemers met belangrijke deelnemers informatie, waaronder de startlijsten. Houd je mailbox dus goed in de gaten.

Q: Is al bekend in welk tijdslot de afstanden zijn?
A:
Houd je mailbox in de gaten voor de precieze startlijsten. De langste afstanden zullen eerder starten dan de kortere afstanden en we beginnen met Ride & Bike en daarna Ride & Run.

Q: Hoe zien de routes eruit?
A: 5 km: alleen Ride & Run, geheel door bos | 10 km: Ride & Run en Ride & Bike, geheel door bos | 15 km: Ride & Run en Ride & Bike, route deels door bos, deels langs weilanden, met enkele verharde wegen | 20 km: alleen Ride & Bike, tweemaal de 10 km-route, geheel door bos.

Q: Is er een ‘cheering point’ zodat mijn vrienden, familie, etc. mij kunnen aanmoedigen?
A
: Vanaf het terras dat aan de kantine (waar het secretariaat zich bevindt) grenst kijk je uit op de start en finish, de perfecte plek om lekker te gaan zitten en deelnemers aan te moedigen. Ook kunnen toeschouwers de deelnemers aanmoedigen op de route. Als wandelaar/fietser kun je overal op de Ride & Run/Ride & Bike route komen, maar hinder de deelnemers niet! Er ligt vlakbij de route ook een parkeerplaats, waar vandaan toeschouwers de deelnemers kunnen aanmoedigen.

Q: Welke kleur shirts zijn er?
A: 
Bij je inschrijving kun je je t-shirtmaat doorgegeven. De kleur van de shirts is in 2018 paars.

Uitleg  Ride & Run

Q: Met hoeveel deelnemers kun je in een team meedoen?
A: Een team kan bestaan uit 2 of 3 personen. Teams van 2 personen bestaan uit 1 ruiter te paard en 1 hardloper of mountainbiker. Teams van 3 personen bestaan uit een combinatie van 1 of 2 ruiters te paard met 1 of 2 hardlopers of 1 of 2 mountainbikers. Vanaf 1 augustus kun je je inschrijven en op het inschrijfformulier aangeven met hoeveel deelnemers je mee wilt doen aan Ride & Run of Ride & Bike. Tijdens de inschrijving geef je meteen de gegevens van alle teamgenoten door.

Q: Kunnen we tijdens Ride & Run wisselen van rol? Dus de ruiter wordt loper/fietser en de loper/fietser wordt ruiter?
A: Nee, vanwege veiligheidsredenen is het niet mogelijk om onderweg te wisselen.

Inschrijving

Q: Hoe kan ik me inschrijven?
A:
 Vanaf 1 augustus kun je je voor de editie van 2018 inschrijven op deze website.

Q: Als ik het formulier heb ingevuld, maar de betaling mislukt, ben ik dan toch ingeschreven?
A:
Nee, je inschrijving is alleen geldig bij een geslaagde betaling. Is de betaling mislukt, dan kun je het formulier opnieuw invullen.

Q: Ik heb al betaald maar ontvang toch een factuur. Hoe zit dit?
A:
 Nadat de betaling in ons systeem is verwerkt, wordt er een factuur verzonden. Deze is voor je eigen administratie. Hier staat ook op vermeld dat de factuur al is voldaan.

Q: Als ik me heb ingeschreven, kan iemand anders dan in mijn plaats starten?
A:
Overdragen van de deelname aan een andere deelnemer is mogelijk tot een week van tevoren, mits je dit schriftelijk doorgeeft aan de organisatie via Info@rideandrun.nl. De doorgegeven t-shirtmaten kunnen niet meer gewijzigd worden.

Q:  Als ik niet kan starten, krijg ik dan mijn geld terug?
A: Tot vier weken voor de dag van het evenement volledige restitutie*. Tot twee weken voor het evenement 50 % restitutie* van het deelnamegeld. Annulering binnen twee weken voor het evenement geen restitutie. *Bij het terugstorten van het restitutiebedrag worden €2,50 administratiekosten ingehouden. Zie Algemene Voorwaarden.

Paard

Q: Waar kan ik mijn paard stallen en zelf overnachten?
A:
Ride & Run vindt plaats op zaterdag en als je wilt kun je een stal huren of van tevoren of na afloop samen met je paard overnachten op Hippisch Centrum Deurne. De prijs van de stalling is € 35 per stal/per dag (mest vrij achterlaten). De prijs voor het verblijf op HCD is vanaf € 55 euro per nacht. Ontbijt, lunch en diner zijn vooraf te bestellen via info@hippischcentrumdeurne.nl. Daarnaast zijn er in de buurt nog andere hotels en vakantieparken waar je kunt overnachten.

Q: Moet mijn paard ingeënt zijn?
A: Ja. Je moet ook het paspoort van je paard bij je hebben. Bekijk de Algemene Voorwaarden op www.rideandrun.nl en het KNHS Algemeen Wedstrijdreglement, lid 47

Q: Hoe fit moet mijn paard zijn?
A:
Het is jouw verantwoordelijkheid als ruiter dat jij en je paard voldoende fit zijn voor de afstand en rubriek waarvoor je je hebt opgegeven. Er is te allen tijde een dierenarts aanwezig die de fitheid en het algemene welzijn van paarden op de dagen van Ride & Run in de gaten houdt. Kijk op www.rideandrun.nl voor tips hoe je de fitheid van je paard traint.

Veiligheid

Q: Is er EHBO aanwezig?
A:
Ja.

Q: Is er een hoefsmid aanwezig?
A: Nee, op afroepbasis.

Q: Is er een dierenarts aanwezig?
A:
Ja, meld je een halfuur voor je start bij de dierenarts voor een check. Als uit de check blijkt dat je paard niet door de dierenartscontrole heen komt kunnen we je helaas niet laten starten. Het welzijn van het paard staat bij ons voorop.

Harnachement

Q: Mag ik met een halster rijden?
A:
Nee. Het paard dient te zijn opgetoomd met een goed passend zadel en hoofdstel met of zonder bit (geen halster).

Q: Is een cap verplicht?
A:
Ja. Tijdens het rijden op het terrein of daarbuiten is het dragen van een veiligheidscap en het dragen van voor de paardensport passend schoeisel verplicht.

Q: Mag ik met een hulpteugel rijden?
A:
Als hulpteugel is uitsluitend een glijdende martingaal met ringen en zonder enige beperkende werking toegestaan. Indien gebruik wordt gemaakt van een martingaal en de teugels door middel van een gesp aan het bit zijn bevestigd, moeten de teugels van dwarsstaafjes zijn voorzien.

Na afloop

Q: Is er een prijsuitreiking?
A:
 Nee.

Q: Worden er foto’s gemaakt?
A: Ja, op de route staat een fotograaf, deze foto’s komen na afloop online op onze Facebookpagina en website.

Tot 29 september in Deurne! #RideAndRun2018